Intensivkurs

Introduktion

Intensivkurs är framför allt till för dig som vill skynda på ditt körkort och redan har en hel del körvana. Tänk på att du måste ha godkänt körkortstillstånd innan du kommer till oss. Behöver du boende under tiden du kör hos oss så finns det flera hotell i närheten.

Testlektion

Vi börjar med en testlektion för att bedöma på vilken nivå du är och planerar din utbildning efter det. Efter testlektionen får du även läxa med dig hem så att du har en möjlighet att träna på vissa saker innan din kurs börjar på allvar, detta för att hålla nere kostnaderna. Vi kan lägga upp utbildningen så att det passar dig så bra som möjligt. Testlektionen är en dubbellektion, dvs. 2 x 40 min och debiteras enligt prislistan.

Upplägg

Förutom teori, riskettan och halkbana läggs intensivkursen upp med 20 eller 30 körlektioner boroende på hur mycket körvana du har. Sen tillkommer hyra av bil vid uppkörning inkl. en uppvärmningslektion. Se prislistan för mer info. Om vi blir klara utan att du har utnyttjat hela ditt paket så får du givetvis mellanskillnaden tillbaka!

Vi lägger oftast upp kursen på två veckor (tre veckor om det behövs 40 körlektioner), men det går självklart att anpassa efter dina önskemål. Under den tiden planerar vi även in din riskutbildning (riskettan & halkbana). Vi kan även dela upp din utbildning så att du har en möjlighet att komma hem och öva innan vi tar hit dig inför uppkörningen då vi finslipar resten.

Vi har gått över till Teoricentralen med digital teori där körkortsboken varvas med frågor och filmer så du alltid har teorin med dig i mobilen. Vi finns ju dock här hela tiden så är det något du har problem med så löser vi det.

Bokning av teoriprov och uppkörning

De kan göras på samma dag och som mest med fyra månaders mellanrum . Det är dock säkrast om det är minst ett dygn mellan proven så att du hinner boka av uppkörningen om du inte blir godkänd på teorin. Vi kan tyvärr inte boka prov åt dig utan att ha sett dig köra eftersom vi då skulle bli tvugna att boka av provet om vi inte kommer upp i rätt nivå i tid. Har du inte blivit underkänd tidigare så brukar vi kunna hitta en provtid inom två till tre veckor och eftersom vi ser ganska tidigt under din kurs om vi kan bli klara så ska du inte behöva vänta någon längre tid på dina prov. Under sommaren kan det dock vara längre väntetid till prov.